We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.
Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!
Hieronder vindt u een overzicht van onze behandelingen op alfabetische volgorde. Staat de behandeling waar u naar op zoek bent er niet bij? Neem dan contact met ons op.
Bekkenfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op mensen met klachten van de bekken en het gebied van de bekkenbodem. Klachten rondom het bekken kunnen ontstaan bij zowel mannen als vrouwen en kinderen van alle leeftijden. U kunt hierbij denken aan klachten zoals:
Dry needling is een behandelmethode waarbij er met een speciale techniek een spier wordt aangeprikt. De spier raakt op die manier snel en langdurig ontspannen. Een geschoolde fysiotherapeut gebruikt hierbij een ‘droge’ naald. Dit betekent dat er geen vloeistof in de spier wordt gespoten.
Deze behandelmethode kan toegepast worden als er sprake is van een triggerpoint. Dit is een pijnlijke plek in een spier. Dit kan mogelijk uitstralen naar een andere lichaamsregio zoals de nek, arm, bil of been. Triggerpoints kunnen eraan bijdragen dat de mobiliteit van gewrichten verminderd is. Pijnklachten (zoals hoofdpijn) en stijfheid kunnen hier het gevolg van zijn.
Tijdens de intake (gesprek en onderzoek) worden uw klachten in kaart gebracht. Samen met u wordt er een behandelplan opgesteld. Als dry needling een optie is dan zal de therapeut u hier meer informatie over geven.
Een geriatriefysiotherapeut is gespecialiseerd in het in kaart brengen en behandelen van kwetsbaarheden, met name bij ouderen. Denk daarbij aan problemen die kunnen leiden tot valincidenten of andere risicovolle situaties (thuis of in de omgeving). De geriatriefysiotherapeut werkt samen met u en andere zorgverleners om de problemen aan te pakken.
De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in de motorische ontwikkeling van het kind. Kinderen van 0 tot 18 jaar kunnen terecht voor onder andere:
Een kinderfysiotherapeut werkt samen met ouders en kind aan de hulpvraag. En als het nodig is ook samen met bijvoorbeeld leerkrachten, het consultatiebureau en het kinderdagverblijf.
Manuele therapie richt zich op onderzoek en de behandeling van gezondheidsproblemen van de wervelkolom. Na de studie fysiotherapie hebben deze therapeuten een master gevolgd die dieper ingaat op de wervelkolom en andere gewrichten in het menselijk lichaam.
Zo onderzoeken zij de oorzaak van klachten en behandelen deze ook. Door de behandeling wordt de beweeglijkheid verbeterd en de pijn ook vaak verminderd. De behandeling van de manueeltherapeut richt zich op het mobiliseren (en eventueel manipuleren) van de gewrichten (wervels), in plaats van alleen op het behandelen van de spieren.
Psychosomatische therapie geeft u inzicht in de samenhang en wisselwerking tussen uw lichaam, geest en sociale omstandigheden (bijvoorbeeld uw leef- en werksituatie). Wanneer hier geen balans tussen is kunt u klachten ontwikkelen zoals:
In de behandeling worden therapeutische gesprekken afgewisseld met lichaamsgerichte oefeningen, zoals adem- en ontspanningsoefeningen. Waarbij het gaat om het vergroten van uw belastbaarheid.
Een sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die sport, of wil gaan sporten. De therapie richt zich meestal op het herstel van de blessure, maar kan ook preventief ingezet worden. Een sportfysiotherapeut is gespecialiseerd in medische begeleiding bij trainingsprogramma's en prestatieverbetering op alle niveaus.