We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.
Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!
Op deze pagina vindt u een overzicht van organisaties, websites en lotgenotengroepen die u kunnen helpen.
Op de website van Post-Z kunt u betrouwbare informatie vinden van uw huisarts over het verbeteren van uw welzijn en gezondheid. U kunt deze informatie thuis en in uw eigen tijd, digitaal bekijken. Ontdek hier onder andere nuttige informatie over groepsbegeleiding en uw specifieke zorgprogramma.
Op de website van Steunwijzer Eindhoven vindt u een uitgebreid overzicht van het aanbod in ondersteuning en zorg in Eindhoven.
Het richt zich op alle diensten in het sociaal domein. Bijvoorbeeld een cursus opvoeden, dagbesteding in uw wijk, zelfhulpgroepen, hulp aan kinderen bij scheiding, sociale vaardigheidstrainingen, ouderenadviseurs, rechtshulp, etc.
U kunt in uw wijk zoeken naar wat er beschikbaar is!
In Nederland worden drie bevolkingsonderzoeken naar kanker uitgevoerd:
Deze onderzoeken worden gratis aangeboden door de overheid. Deelname is vrijwillig. In Noord-Brabant en Limburg worden deze bevolkingsonderzoeken georganiseerd door Bevolkingsonderzoek Zuid. Klik op bovenstaande links voor meer informatie over de afzonderlijke onderzoeken.
Veilig Thuis is er voor iedereen, jong en oud, die te maken heeft met huiselijk geweld of kindermishandeling.
Of het nou om uzelf gaat of om iemand anders. Of u het zeker weet of al een tijdje rondloopt met een naar onderbuikgevoel. Veilig Thuis is de eerste stap naar hulp en advies.
Wilt u advies of hulp? Bel met Veilig Thuis op 0800-2000 (gratis en 24/7 bereikbaar), of bezoek onderstaande website:
Mantelzorg is hulp of zorg voor iemand uit uw omgeving, bijvoorbeeld uw partner of ander familielid, een buur of vriend. Het gaat om langdurige zorg vanwege een chronische ziekte, handicap of hoge leeftijd. De persoonlijke band met de persoon is de aanleiding om de zorg te geven.
Een mantelzorger kan allerlei vormen van zorg geven, zoals:
Hulp voor mantelzorgers
Mantelzorg geeft vaak veel voldoening. Maar de zorg kan ook zwaar zijn, zeker als u 24 uur per dag betrokken bent bij de zorg. Om uw zorgtaken wat te verlichten, zijn verschillende vormen van ondersteuning mogelijk:
Heeft u last van iets of heeft u een probleem dat u meer bezighoudt dan u lief is? Dan kan praten met een lotgenoot helpen. Via Stichting Zelfhulp Netwerk kunt u direct contact leggen met groepen lotgenoten op ruim 40 verschillende onderwerpen. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor een verslaving, een chronische ziekte, een depressie, borstkanker, borderline, transseksualiteit, eetstoornis, mantelzorg of tal van andere onderwerpen.
Zelfregietool
Wilt u graag praktische ervaringskennis over een onderwerp? Kijk dan eens op www.zelfregietool.nl. Op deze website vind u veel ervaringsverhalen en informatie over boeken, films, cursussen, organisaties en Facebookpagina’s. Zo kunt u zich eerst wat verdiepen in uw onderwerp.
Jongeren en jong volwassenen
Stichting Zelfhulp Netwerk heeft ook een aantal lotgenootgroepen, specifiek voor jongeren.
Ontmoetingscentrum voor mensen met kanker, naasten of nabestaanden
Inloophuis De Eik is een ontmoetingscentrum voor mensen met kanker, naasten en nabestaanden. Hier kunt u onder andere uw verhaal delen met lotgenoten en meedoen met activiteiten. Ook kunt u een afspraak maken voor een ontmoetingsgesprek met één van onze vrijwilligers, voor een luisterend oor of een kopje koffie.
Dat vaccinaties niet duur hoeven te zijn bewijst Reisprik.nl, een landelijk netwerk van ruim 80 gespecialiseerde huisartsenpraktijken. Reizigers kunnen voor een deskundig reisadvies terecht in het nieuwe Vaccinatiecentrum Reisprik in een van onze gezondheidscentra, namelijk Stroomz Stratum.
Dunja Schipperus, als reizigersverpleegkundige jarenlang verbonden aan het Tropencentrum AMC, start het reizigersspreekuur onder leiding van ervaren tropenartsen van het AMC en legt uit: “Goed voorbereid op reis naar verre bestemmingen begint met goede voorlichting en de juiste bescherming tegen infectieziektes. Malaria, buiktyfus en difterie staan immers niet op het inpaklijstje van de vakantieganger. De vaccinatiehistorie, de reis en de medische conditie van de reiziger spelen een belangrijke rol bij de advisering. Een advies is altijd persoonsgebonden.”
Reizigers kunnen via de website van Reisprik.nl een afspraak maken met het vaccinatiecentrum of de Zeker op Reis-app downloaden. Met deze app heeft de reiziger altijd en overal de belangrijkste (medische) gegevens bij de hand. Handig als voorbereiding van de reis, maar ook zeer praktisch eenmaal ter plaatse. De app bevat zowel lokale noodnummers van ambassades, ziekenhuizen en alarmnummers als een medicatie- en vaccinatieoverzicht, landeninformatie en praktische tips voor op reis. Daarnaast heeft de app een praktisch reiswoordenboek met 400 vaak voorkomende woorden in zes talen.
'Zeker op Reis' vervangt ook deels het vaccinatiepaspoort, ook wel genoemd 'het gele boekje', waarin een overzicht van alle vaccinaties staat en hoe lang deze geldig zijn. “Mensen raken vaak hun gele boekje kwijt en weten niet meer wanneer en waarvoor ze zijn ingeënt. Vaak betekent dit een nieuwe vaccinatie voor een ziekte waar zij allang voor zijn geprikt. Onnodige kosten en een hoop irritatie, die met de app 'Zeker op Reis' zijn opgelost.”
Afspraak maken
Gaat u op reis? Dan kunt u terecht bij Stroomz Stratum, Thomas à Kempislaan 21-01 in Eindhoven, voor een deskundig reisadvies en vaccinaties. De wachttijden zijn kort!
Hier kunt u zich direct aanmelden bij Stroomz Stratum voor een afspraak met betrekking tot reisadvies en inentingen.
Reisprik.nl
Op Thuisarts.nl vindt u betrouwbare en begrijpelijke informatie over gezondheid en ziekten.
Thuisarts.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten. U kunt de informatie op deze website gebruiken:
Bij twijfel adviseren wij u altijd contact met uw huisarts op te nemen.
International? Check GPinfo.nl
On the website www.GPinfo.nl you find realiable and trustworthy information about the most common health issues or what you can do yourself. You can also find information about how the Dutch healthcare system works and what care is available.
The advice on www.GPinfo.nl is based on the guidelines of the Dutch College of General Practitioners (NHG).
Iedereen twijfelt wel eens of een bezoek aan de huisarts nodig is. Met de app 'Moet ik naar de dokter?' kunt u zelf beoordelen óf en zo ja, wanneer het nodig is om een huisarts te raadplegen. U krijgt een deskundig en eerlijk advies. Via onderstaande links kunt u de app downloaden:
U kunt natuurlijk ook de website zelf bezoeken: